Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Zec u rerni sa krompirom

Zec u rerni sa krompirom

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Zec u rerni sa krompirom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
185 min.
Porcije
7
"Ukusan zec sa krompirom, od čijeg ukusa će vam se zavrteti u glavi!"

Potrebni sastojci

  • zečije meso - 1 ceo pitomi zec
  • voda
  • sirće
  • slanina - 150 g
  • luk - 1 glavica
  • masnoća - 1 šolja
  • vino - 1 šolja
  • so
  • biber
  • karanfilić - nekoliko zrnca
  • krompir - oko 1, 2 kg
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite zeca i natopite ga tokom jedne noći u jednakim količinama vode i sirćeta. Ocedite ga i špikujte sa parčićima slanine, dobro ga posolite i pospite biberom. Stavite ga u namazanu posudu za pečenje preko krugova luka.

Prelijte ga šoljom masnoće, šoljom vina i dodajte nekoliko karamfilića i celih zrna bibera. Stavite da se peče u umereno zagrejanoj rerni, s vremena na vreme prelivajte sosom i okrećete ga. Ako je potrebno dolivajte po malo vode.

Kada je zec skoro gotov, dodajte u posudu za pečenje oljušten i isečen krompir, začinjen sa malo soli i bibera. Dolijte još malo vode i vratite u rernu da se peče dok krompir ne bude gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: