Zec u rerni sa pavlakom i mladim krompirom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70513
12/06/2018
"Prolećni izazov za sve koji vole aromatične i sočne specijalitete sa zečetinom "
Priprema30 min.
Kuvanje100 min.
Ukupno130 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano558
  • Pregledi tokom meseca23
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • zec - 1, 6 kg, domaći
  • krompir - 10 komada, mladi, sitni
  • mladi luk - 10 strukova
  • mladi beli luk - 3 struka
  • kisela pavlaka - 150 g
  • belo vino - 150 ml
  • voda - 100 ml
  • lovorov list - 3 komada
  • biber - 10 komada, u zrnu
  • maslinovo ulje - 4 - 5 kašika
  • brašno - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašika
  • biber - 2 prstohvata
  • so - 1 kašičica
  • maslac - 50 g
  • selen - 3 struka
  • nana - 3 struka
  • ulje - 4 - 5 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Zec se opere dobro i iseče na porcije. Mladi luk i beli luk se iseku i spuštaju da se izdinstaju na kratko u šerpi sa malo ulja.

Prebacuju se u posudu za pečenje, u koju se stavlja i oljušten mladi krompir, isečen na polovine.

Pavlaka se dobro promeša kašikom da bude glatka. U tanjiru se pomešaju brašno, aleva paprika, 2 prstohvata mlevenog bibera, 2 prstohvata soli i maslinovo ulje.

Uzimaju se dve kašike ove smese i mešaju se s pavlakom. Krompir se takođe posipa sa dva prstohvata soli.

U njega se stavljaju 2-3 lovorova lista i nekoliko zrna bibera. Svako parče mesa se maže jednom kašičicom pavlake i utrljava se prstima. Nakon toga meso se natapa u posudi zajedno s maslinovim uljem i ponovo s prstima maže s obe strane.

Tako se poređa preko krompira i posipa se iseckanim selenom i nanom. Dodaje se vino i malo vode, nakon toga se posuda pokriva alminijumskom folijom.

Stavlja se u zagrejanu rernu i peče se pokriveno sat i po na 180 stepeni. Nakon toga folija se sklanja. Preko svakog komada mesa se stavlja malo maslaca. Posuda se ponovo vraća u rerni da se meso zapeče deset minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar