Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Džigerice pečene u kesi

Džigerice pečene u kesi

magi yordanovamagi yordanova
Početnik
33132
Džigerice pečene u kesi1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
2
"Da se spremi džigerica koje se em dobro ispeče, em ostane sočna, potreban je majstorluk, koji ćemo vam mi sa zadovoljstvom pokazati"

Potrebni sastojci

  • džigerice - 500 g, ptičije, zečije
  • luk - 2 komada
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • začini - za iznutrice
  • kesa za pečenje
* merne jedinice

Način pripreme

Džigerice se operu, ocede i iseku u posudu. U njih se dodaju krupno isečen luk i začini. Posipaju se uljem i mešaju se veoma dobro.

Sipaju se u kesu za pečenje i zaveže se trakicom. Kesa se izbuši iglom na nekoliko mesta i stavlja se u posudu za pečenje, koja se stavlja na sredinu roštilja u zagrejanu rernu.

Džigerica se peče na 180-200 stepeni 30-40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: