Hleb u kesi

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
322101216102
Hleb u kesi
Fotografije: Vanya Velichkova
1 / 15
06/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Ako do sada niste probali da spremite hleb u kesi, vreme je - samo vidite ovaj"

Potrebni sastojci

  • voda - 250 ml
  • kvasac - 7 g, suv
  • so - 1 kašika
  • šećer - 1 kašika
  • sirće - 1 kašičica
  • ulje - 2 kašike
  • brašno - 550 g
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se aktivira u mlakoj vodi sa kašikom šećera. Kada naraste proseju se unutra brašno i so.

Dodaje se sirće u zanesi se meko testo. Na kraju se premesi sa uljem.

Testo za hleb se ostavlja da naraste, Nakon što udvostruči svoj obim, premesi se i daje mu se oblik. Raste ponovo.

Preve se razrezi na hlebu i pažljivo se stavlja u kesu za pečenje pileta.

Ne dodaje se brašno ili masnoće, jer se ne lepi.

Kesa se ne buši, zaveže se pažljivo i stavlja se u posudu za pečenje.

Peče se u hladnoj rerni tačno 45 minuta na 180 stepeni. Odmah nakon toga se vadi iz kese,

Neverovatnu koricu i vazdušastu sredinu ima ovaj hleb u kesi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: