Način pripreme
Meso za kineski specijalitet isecite na male komade i marinirajte ga u 1 kašici soja sosa, izgnječenom čenu belog luka i đumbiru.
Pustite da se meso marinira najmanje 3 sata. Zagrejte ulje u voku ili dubokom tiganju. Stavite marinirano meso i pržite 2-3 minuta. Dodajte sok od limuna, biber i so po potrebi.
Pržite dok meso ne bude spremno. Rastvorite skrob u 50 ml vode i dodajte 1 kašiku soja sosa. Zatim meso prelijte skrobom i susamom.
Kuvajte dok se sos ne zgusne. Poslužite sa pocepanim listovima zelene salate. Na dnu tanjira iskidajte listove zelene salate na komade i na njih rasporedite meso sa susamom.
Svinjetina sa susamom na kineski način - egzotično jelo od svinjetine, koje morate probati!
Takođe probajte našu piletinu na kineski način ili naš ukusni pirinač na kineski način.