Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Prženi Pirinač»Pirinač sa teletinom na kineski način

Pirinač sa teletinom na kineski način

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
1637997851
Pirinač sa teletinom na kineski način
Fotografije: Evgenia
1 / 4
25/03/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
3
"Pirinač sa teletinom na kineski način - tako ga volimo, tako ga spremamo"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 250 g, za suši
  • voda - 500 ml
  • pirinčano sirće - 2 supene kašike
  • šećer - 1 supena kašika
  • bujon od povrća - 1 kockica, Maggi
  • jaja - 3 komada
  • teleće meso - 500 g
  • soja sos - tamni
  • luk - 10 g, sušeni
  • beli luk - 3 čena
  • maslinovo ulje
  • grašak - 1 šoljica, zamrznut
  • kukuruz - 1 šoljica, iz konzerve
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo skuvamo pirinač u vodi tako što ga dobro operemo pre toga i čim voda provri, smanjujemo ringlu do najnižeg stepena. Tako vri dok ne upije vodu.

Nakon čega ga zalivamo marinadom od zagrejanoj u odgovarajućoj posudi pirinčanog sirćeta i šećera istopljenog u njemu.

Ostavljamo skuvani pirinač u šerpi sa pokopcem da se hladi. Čim bude na sobnoj temperaturi, možemo da ga stavimo u frižider, zato što pre prženja pirinač treba da bude hladan.

Sečemo meso na žilijene pre nego što ga skuvamo. Teleće meso pokrivamo vodom u šerpi tako što smo prethodno u njoj rastvorili kockicu bujona od povrća. Kuvamo dok ne bude gotovo.

Ako je ostao bujon, ocedimo meso. U tiganju sa maslinovim uljem pržimo jaja i iskidamo ih na male komade. Posle ih odvajamo sa strane.

U istom tiganju sa maslinovim uljem na slaboj vatri propržimo meso, beli luk, izrendan na rende i suvi luk.

Dodajemo pirinač, kukuruz, grašak i sojin sos pržeći na srednje slaboj vatri mešajući drvenom špatulom. Na kraju uključujemo i pržena i iskidana jaja.

Poslužujemo topli pirinač sa telećeim mesom na kineski način.

Neka Vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: