Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Najkremastija preukusna Carbonara

Najkremastija preukusna Carbonara

Jelena PopovićJelena Popović
Početnik
10736
Najkremastija preukusna Carbonara6 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Probajte, pa podelite utiske sa nama"

Potrebni sastojci

  • špagete - 400 g
  • jaja - 5 kom.
  • slanina pančeta - 200 g
  • so
  • biber
  • pekorino sir - 200 g - ili parmezan
  • voda - 2 šoljice (u kojoj se kuvala testenina9
* merne jedinice

Način pripreme

U veliki lonac sipati vodu i posoliti je, kada voda provri sipati špagete i kuvati ih po uputstvu sa pakovanja.

Pančetu odvojiti od donje kore iseckati na tanke trakice, staviti sve u vok, na nižu, do srednju temperaturu kako bi pančeta pustila svoju masnoću, a da ne zagori.

U prethodno viljuškom izmućena jaja, dodati rendani sir i biber, a zatim dobro promešati.

Skuvanu testeninu sipati u vok sa slaninom i mešati kleštima za špagete, a zatim dodati 1 šoljicu vode u kojoj se kuvala testenina (kada se testenina skuva, skloniti šerpu sa vruće ringle). Promešati.

U izmućena jaja i sir, dodati 1 šoljicu vode u kojoj se kuvala testenina, brzo promešati i sipati u tiganj.

Vratiti na blagu vatru, sve mešati nežno i brzo pustite da se sos skuva, ali da ne postane kajgana.

Mešajte dok se krem ne zgusne.

Poslužite toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: