Ukusna jagnjetina u đuvečari

Ukusna jagnjetina u đuvečari

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Ukusna jagnjetina u đuvečari
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
28/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije6
"Tradicija nalaže da se jagnjetina jede na Uskrs, ali stomak nastoji da se to radi dosta češće"

Potrebni sastojci

  • jagnjeća plećka
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 3 komada
  • pečurke - 300 g
  • biber
  • nana - suva
  • maslc - 100 g
  • za marinadu
  • belo cino - 1 šolja
  • soja sos - 2 kašike
  • beli luk - 4 - 5 čenova (gnječeni)
  • so
  • aleva paprika
  • ruzmarin
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite marinadu od nabrojanih sastojaka. Natopite meso i stavite ga da odstoji jednu noć.

Stavite meso u đuvečaru. Poređajte odozgo luk, pečurke i šargarepe, isečene na krugove.

Dodajte maslac, šolju belog vina i preostalu marinadu. Pospite mlevenim biberom i suvom nanom.

Pecite oko 2 sata na 200 stepeni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: