Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Đuveč»Ukusna jagnjetina u đuvečari

Ukusna jagnjetina u đuvečari

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k4985k418
Ukusna jagnjetina u đuvečari
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 4
28/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
6
"Tradicija nalaže da se jagnjetina jede na Uskrs, ali stomak nastoji da se to radi dosta češće"

Potrebni sastojci

  • jagnjeća plećka
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 3 komada
  • pečurke - 300 g
  • biber
  • nana - suva
  • maslc - 100 g
  • za marinadu
  • belo cino - 1 šolja
  • soja sos - 2 kašike
  • beli luk - 4 - 5 čenova (gnječeni)
  • so
  • aleva paprika
  • ruzmarin
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite marinadu od nabrojanih sastojaka. Natopite meso i stavite ga da odstoji jednu noć.

Stavite meso u đuvečaru. Poređajte odozgo luk, pečurke i šargarepe, isečene na krugove.

Dodajte maslac, šolju belog vina i preostalu marinadu. Pospite mlevenim biberom i suvom nanom.

Pecite oko 2 sata na 200 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: