Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač od Jabuke»Lagani kolač od jabuka za goste

Lagani kolač od jabuka za goste

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5841032k243
Lagani kolač od jabuka za goste
Fotografije: Ivelina
1 / 2
30/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Nakon predjela i glavnog jela, dolazi red na desert - očaraćemo goste sa ovim laganim kolačem od jabuka"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 2 komada
  • rikota - 400 g
  • šećer - 150 g
  • jaja - 1 komad
  • mleko - 50 g
  • skrob od krompira - 70 g (ili drugi po ukusu)
  • prašak za pecivo - 2 kašičice, za torte
* merne jedinice

Način pripreme

Jednostavni kolač od jabuka je bez brašna i predivan je desert bez glutena, koji se topi na nepcu, aromatičan i dobar lagan desert. Volim slatkiše sa rikotom, ovaj sa mnogo jabuka u testu je poseban, ima bogat ukus.

Da bismo pripremili lagani kolač od jabuka sa rikotom, počinjemo da stavljanjem rikote u posudu, izgnječimo je viljuškom. Dodajemo jaje, šećer, skrob, brašno, prosejano sa praškom za pecivo i mleko, nakon toga mikserom sve mešamo dok ne dobijemo gust krem bez grudvica.

Operemo i oljuštimo jabuke, isečemo na tanke kriške. Sipamo smesu za kolač u pleh 22 cm obložen papirom za pečenje. Druga varijanta je da pomešate kockice jabuka u smesu i tako ispečete.

Stavljamo kriške jabuka odozgo i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 160 stepeni oko 40 minuta. Jabuke će potonuti u smesu, to je normalno.

Nakon što brzi kolač sa jabukama bude gotov, ostavite ga da se ohladi dobro i nakon toga servirjate sa vanilin šećerom u prahu odozgo, cimetom ili po želji.

Neka vam je slatko!

Savet:

U kolač sa jabukama možemo staviti brašno umesto skroba. Možemo zameniti jabuke kruškama, u tom slučaju nemojte birati prezrele. Možemo zameniti šećer sa medom 2-3 supene kašike bez problema, bude još ukusniji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: