Način pripreme
Retro kolač sa kruškama koji može zameniti i vaš omiljeni voćni tart.
Karamelizujte 1 šolju šećera u plehu. Preko vrele karamela stavite maslac i sačekajte da se rastopi. Ostavite da se ohladi.
Oljuštite i isecite kruške na duge trake.
U posudi miksera umutite jaja sa šećerom i vanilom na mekan krem. Najbolje mikserom sa visokim obrtajima. Smesa treba da se poveća tri puta.
Nakon toga dodajte brašno iz 2-3 puta, mešajte spatulom.
Poređajte kruške preko karamela i prelijte pažljivo patišpanj smesu.
Stavite kolač sa kruškama da se peče u ugrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom 20-25 minuta, proverite čačkalicom za zube.
Nakon što ispečete, okrenite kolač odmah na poslužavnik.
U plehu će ostati malo karamela. Sipajte 1 šoljicu vode i stavite na vatru da se rastopi.
Ovim karamel sosom prelijte voćni kolač i ostavite da se potpuno ohladi.