Način pripreme
Mafini:
Vruća voda se pomeša sa kakaom i promeša se i ostavlja da se ohladi. Maslac i šećer se umute, dok se ne dobije kremasta smesa.
Brašno, prašak za pecivo i so se pomešaju. Dodaje se jaje, jedno i muti se. Dodaje se vanila. U maslac smesu se dodaje kakao smesa i muti se dobro.
Dodaje se kisela pavlaka i brašno. Smesa se raspoređuje u papirne korpice.
Mafini se peku u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta ili dok čačkalica ne bude suva. Ohlade se potpuno.
Krem:
Čokolada se otopi i ohladi se. Maslac i krem sir se umute. U njih se dodaje šećer u prahu i kakao i meša se dobro.
Nakon toga se dodaju čokolada i kisela pavlaka i mute se dok se ne dobije vazdušast krem.
Kolačići se dekorišu kremom.
Mafini sa čokoladnom glazurom su gotovi.
Komentari