Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Omlet»Krompir na tiganju sa jajima, kobasicom, sirom i sremušem

Krompir na tiganju sa jajima, kobasicom, sirom i sremušem

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Krompir na tiganju sa jajima, kobasicom, sirom i sremušem3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Priprema se brzo, pojede još brže. Jedino što traje su impresije"

Potrebni sastojci

  • krompir - 2 kom.
  • jaje - 3 kom.
  • sremuš - 1/2 veze
  • maslinovo ulje - 3 s.k.
  • sir - 2 s.k.
  • kobasica - 100 g
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Za početak krompir ćemo oprati i iseći na kolutove. Stavite ulje na tiganj poređajte u krug kolutove krompira. Preko krompira posuti biber i so. Poklopite tiganj i pecite na umerenoj vatri (ako je skala od 1-9 neka bude na 6) 10 minuta.

Za to vreme spremite sremuš, koji je potrebno da se opere i isecka. Kobasicu takođe iseckajte na kolutove.

Umutite jaja. Preko kropira stavite sremuš, poklopite i pecite još 5 minuta.

Podignite poklopac i prelijte jajima. Pecite 3 minuta i pospite kolutovima kobasice.

Poklopite i pecite još 3 minuta. Nakon tog vremena posuti sirom i peći još 2 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: