Način pripreme
Luk i beli luk sitno naseckati. Patlidžan iseći na kocke veličine 1 cm. Paradajz bez ljuske iseći na kockice.
Tikvicu iseći na mandolini, po dužini. Bosiljak sitno naseckati. Rernu zagrejati na 180°C.
U većem tiganju, na zagrejanom maslinovom ulju, propržiti luk, dodati beli luk i origano i pržiti par minut, da zamiriši. Doliti još ulja, dodati patlidžan i nastaviti prženje još 5 minuta.
Umešati paradajz i sirće, a kada ispari višak tečnosti dodati pola količine parmezana i nasečeni bosiljak.
Posoliti i pobiberiti po ukusu.
Proprženo povrće preručiti u podmazan pekač, rasporediti usitnjenu mocarelu i tanko nasečene kriške tikvice. Posuti preostalom količinom parmezana i još malo poprskati maslinovim uljem.
Zapeći u zagrejanoj rerni oko 20 minuta, da lepo porumeni.
Poslužiti toplo ili hladno uz tostirane kriške hleba, natrljane belim lukom.