Način pripreme
Ovo je zaista najukusniji kolač od limuna koji ćete ikada praviti. Sjajan je!
Zagrejte rernu do 180 stepeni (160 sa ventilatorom).
Pomešajte šećer i maslac (ili margarin).
Dodajte i dva jaja i umutite.
Dodajte brašno i promešajte u smesu.
U smesu dodajte koru dva limuna, sok jednog i dobro promešajte. Standardni limun u Velikoj Britaniji daje oko 2 kašike soja. Ako je vaš veći korigujte.
Rasporedite testo kašikom u dobro namazn i blago brašnom posut kalup za kolač. Pecite kolač oko 35 minuta.
Kolač od limuna treba da bude zlatast i da ražnjić, kojim proveravate da li je pečen, bude suv. Dobro je da ne prepečete kolač.
Nakon što se ispeče, izvadite kolač iz kalupa, jer ćete ga preliti.
U maloj posudi spremite sok, kojim ćete preliti kolač kad se ispeče. Sipajte sok od dva limuna sa šećerom. Stavite na umerenu vatru i promešajte, dok ne dobijete sirup.
Izbušite ceo kolač dok je vruć i nanesite četkom sirup od limunovog soka.
Nakon toga ostavite da se ohladi i servirajte engleski kolač od limuna sa šoljom vrućeg čaja!