Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pohovani kačkavalj»Keto pohovan kačkavalj sa huskom

Keto pohovan kačkavalj sa huskom

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215361k
Keto pohovan kačkavalj sa huskom
Fotografije: Anika Voit
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Keto recept za pohovan kačkavalj u koji smo dodali husk i rezultat je raskošan"

Potrebni sastojci

  • kačkavalj - 500 g
  • jaja - 4 komada
  • bademovo brašno - 1/2 šolje
  • husk - 1/2 šolje
  • ulje - 1/2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodna priprema recepta za keto pohovan kačkavalj sa huskom uključuje sečenje kačkavalja na kriške.

Ako imate mogućnost odaberite kačkavalj u obliku velikog pravougaonika. Tako će lakše moći da se seku parčići jednake veličine.

Stavite parčiće kačkavalja u zamrzivač bar na pola sata. Tako će se stegnuti i nećete rizikovati da sa razliju pri prženju.

Za to vreme spremite smesu za pohovanje.

Pomoću viljuške umutite jaja sa prstohvatom soli.

U odvojenom tanjiru pomešajte bademovo brašno i husk. Promešajte dobro.

Zagrejte tiganj sa nelepljivim dnom sa malo masnoće.

Izvadite isečen kačkavalj iz zamrzivača. Jedno po jedno parče potapajte u smesu od jaja, nakon toga u smesu od brašna, nakon toga ponovo u smesu od jaja.

Ispržite pohovan kačkavalj sa obe strane dok ne bude gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: