Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pohovani kačkavalj»Pohovan kačkavalj sa prezlama

Pohovan kačkavalj sa prezlama

Desi MarinovaDesi Marinova
Kuvar
5417207
Pohovan kačkavalj sa prezlama
Fotografije: DORA HOLYaNOVA
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
3
"Da li ste zapamtili - zamrzivač, friteza i u tanjir - lako je"

Potrebni sastojci

  • kačkavalj - 600 g
  • prezle - 150 g
  • ulje - 200 ml, za prženje
  • jaja - 2 komada
  • brašn - 100 g
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Sečemo kačkavalj na pravougaonike ili kocke i stavljamo ga malo u zamrzivač.

Za to vreme stavljamo ulje da se zagreje na ringli i spremamo smesu za pohovanje: mutimo jaja sa malo soli. Vadimo kačkavalj iz zamrzivača i redom ga valjamo u brašno, jaje, prezle i opet u jaje.

Stavljamo ga u zagrejano ulje i pržimo sa obe strane dok ne postane zlatasto.

Nakon toga ga vadimo i stavljamo na kuhinjski ubrus, da upije deo masnoće. Serviramo sa svežom salatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: