Vegan pitice sa pirinčem
bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Vegan pitice sa pirinčem

Vegan pitice sa pirinčem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Vegan pitice sa pirinčem
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 8
15/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
"Čak i da niste vegan, preporučujemo vam da probate vegan pitice sa pirinčem - poslušajte nas"

Potrebni sastojci

  • voda - 3 šolje
  • himalajska so - 1 i 1/2 kašičica
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • pirinač - 1 šolja
  • biber - 1/4 kašičice, mleveni
  • kumin - 1/3 kašičice
  • aleva paprika - 1/3 kašičice
  • nana - 3 kašičice, ravne (sušena i mrvljena)
  • kore za pitu - 6 komada
  • nerafinisano suncokretovo ulje - za mazanje
* merne jedinice

Način pripreme

Spremamo nadev od pirinča tako što u šerpu sipamo vodu u koji čim provri sipamo varivo. Nakon njega dodajemo i šargarepu i luk - oljuštene i isečene na sitno.

Kada sve provri začinjavamo himalajskom solju, mlevenim biberom, kuminom, alevom paprikom i nanom (sušenom i mrvljenom na sitno).

Dok se ne skuva pirinač mešamo neprestano, da se ne zalepi za dno šerpe. Nakon što je gotov nade, ostavljamo ga da se blago ohladi.

Za pravougaonih 6 kalupa potrebno nam je 6 finih kora (1/2 pakovanja) pri čemu svaku od njih isečemo na 6 delova.

Mažemo kalupe šarlanom. Uzimamo prvo parče, mažemo polovinu nerafinisanim suncokretovim uljem, presavijamo na pola i stavljamo na dno kalupa.

Nadev podelimo na 6 delova. Stavljamo preko prve kore trećinu određene količine nadeva za tu piticu.

Sledeći red je od presavijenog parčeta kore kao harmonika, stavljamo preko raspoređenog pirinča i mažemo odozgo nerafinisanim suncokretovim uljem.

Ponavljamo iste redove - presavijena kora/nadev/harmonika kora/savijena kora/nadev i odozgo završavamo presavijenom korom kojo pokrivamo krajeva na unutra.

Celu proceduru ponavljamo i sa drugim piticama. Kore savijene kao harmonika doprinose da pitice budu vazdušastije. a ne suve i žilave.

Mažemo pitice odozgo šarlanom i pečemo na 180 stepeni oko 30 minuta dok korica ne postane zlatasta.

Vegan pitice sa pirinčem serviramo tople. Ukusne, aromatične, vazdušaste - sjajne tokom posta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: