Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Pirinač u Rerni»Tikvice sa pirinčem i bulgurom

Tikvice sa pirinčem i bulgurom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8102713k268
Tikvice sa pirinčem i bulgurom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
05/10/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Čak i fanovi mesa ne mogu da budu ravnodušni pred ovom kombinacijom od tikvica, bulgura i pirinča, savršena za ručak"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • ulje - 6 supenih kašika
  • tikvice - 1 komad
  • pirinač - 1 šolja
  • bulgur - 1 šoljica
  • paradajz - 1 komad
  • so
  • crni biber - 1/2 kašičice
  • peršun
  • mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Glavica luka se sitno nasecka i dinsta se na malo masnoće.

U nju se dodaju oprani pirinač i bulgur. Sipa se čaša vode i meša se.

Kada se voda upije iz pirinča i bulgura, dodaje se izrendani paradajz.

Jelo se začinjava solju, crnim biberom i sitno naseckanim svežim peršunom i mirođijom.

Tikvice sa pirinčem se prebacuju u tepsiju, sipa se jop jedna čaša vode i stavlja se u rernu.

Tikvice sa pirinčem i bulgurom se peku na 200°C otprilike 45 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: