Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Pirinač u Rerni»Tikvice sa pirinčem i heljdom

Tikvice sa pirinčem i heljdom

LiudmilaLiudmila
Inovator
4681661k160
Tikvice sa pirinčem i heljdom
Fotografije: Liudmila
1 / 3
11/10/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Sveže vegetarijansko jelo koje se lako priprema i veoma je ukusno"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • paprike - 1 komad
  • paradajz - 4 - 5 komada (1 u jelu, a ostalo iznad)
  • so
  • ulje - 3 kašike
  • biber
  • aleva paprika
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • peršun
  • mirođija
  • pirinač - 1/2 šolje
  • heljda - 1/2 šolje
  • voda - 3 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Ovo je jelo koje svako sprema za svoju porodicu po svom ukusu. Samo ću podeliti svoj način.

Sve je sirovo – tikvice isečene na kockice, crni luk, beli luk, paprika, paradajz, peršun, mirođija, biber i malo aleve paprike, pirinač, heljda i ulje.

Sipam vodu - tri puta više od pirinča i heljde, promešam i stavim u rernu.

Malo pre nego što upije vodu, na vrh stavim narezan paradajz i završim pečenje.

Pečeni pirinač posipam peršunom i služim uz kiselo mleko, salatu Snežana i masline!

Tikvice sa pirinčem i heljdom su spremne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: