Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta kinder pingvi

Torta kinder pingvi

IsiIsi
Pomoćnik kuvara
6718148
Torta kinder pingvi2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
12
"Jedno, dva, tri parčeta - jedite koliko želite ovaj čokoladni užitak kinder pingvi"

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 1 šolja
  • skrob - 50 g
  • kakao - 4 supene kašike
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • ZA KREM
  • pavlaka - 500 ml
  • šećer - 100 g
  • med - 2 supene kašike
  • želatin - 10 g
  • ZA PRELIV
  • maslac - 140 g
  • čokolada - 250 g
  • ZA PRELIVANJE
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom na mekanu smesu.

Pomešajte brašno, skrob, prašak za pecivo i kakao, dodajte u smesu od jaja i mešajte žicom dok ne dobijete glatku kašu.

Sipajte u pleh, obložen papirom za pečenje i pecite koru u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni.

Pečenu kakao koru ostavite da se potpuno ohladi.

Za to vreme pripremite krem. Stavite želatin da nabubri u malo hladno vode. Pomešajte med i želatin i rastopite na pari. Gotov medeni sirup dodajte u umućenu pavlaku i promešajte.

Nakon toga rastopite i čokoladu sa maslcem na pari.

Počnite da sastavljate čokoladnu tortu. Isecite koru po sredini na 2 dela, premestite jednu koru na odgovarajući poslužavnik i prelijte svežim mlekom (ne previše da se ne raspada torta).

Namažite odozgo polovinom krema od pavlaka i prelijte polovinom rastopljene čokolade.

Stavite dečiju tortu u frižider da bi se čokolada stvrdnula 15-20 minuta.

Nakon toga je izvadite iz frižidera da bi mogla da se stvrdne oko 15-20 minuta.

Nakon toga izvadite iz frižidera i ponovo namažite preostalom pavlakom, stavite drugu koru odozgo i ponovo prelijte svežim mlekom.

Odozgo na koru sipajte preostali deo čokolade.

Gotovu kinder pingvin tortu stavite u frižider na 30 minuta i neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: