Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom na mekanu smesu.
Pomešajte brašno, skrob, prašak za pecivo i kakao, dodajte u smesu od jaja i mešajte žicom dok ne dobijete glatku kašu.
Sipajte u pleh, obložen papirom za pečenje i pecite koru u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni.
Pečenu kakao koru ostavite da se potpuno ohladi.
Za to vreme pripremite krem. Stavite želatin da nabubri u malo hladno vode. Pomešajte med i želatin i rastopite na pari. Gotov medeni sirup dodajte u umućenu pavlaku i promešajte.
Nakon toga rastopite i čokoladu sa maslcem na pari.
Počnite da sastavljate čokoladnu tortu. Isecite koru po sredini na 2 dela, premestite jednu koru na odgovarajući poslužavnik i prelijte svežim mlekom (ne previše da se ne raspada torta).
Namažite odozgo polovinom krema od pavlaka i prelijte polovinom rastopljene čokolade.
Stavite dečiju tortu u frižider da bi se čokolada stvrdnula 15-20 minuta.
Nakon toga je izvadite iz frižidera da bi mogla da se stvrdne oko 15-20 minuta.
Nakon toga izvadite iz frižidera i ponovo namažite preostalom pavlakom, stavite drugu koru odozgo i ponovo prelijte svežim mlekom.
Odozgo na koru sipajte preostali deo čokolade.
Gotovu kinder pingvin tortu stavite u frižider na 30 minuta i neka vam je slatko!