Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Omlet»Omlet sa bukovačom i pilećim prsima

Omlet sa bukovačom i pilećim prsima

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Omlet sa bukovačom i pilećim prsima2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
1
"Kako najbolje oduševiti muškarce u kući, ako ne početkom dana sa ukusnim omletom."

Potrebni sastojci

  • bukovača - 30 g
  • mladi luk - 1 kom.
  • jaje - 3 kom.
  • so
  • biber
  • jogurt - 2 s.k.
  • heljdino brašno - 1 s.k.
  • pileća prsa - 2 kom., listovi iseckani
  • maslinovo ulje - 2 s.k.
* merne jedinice

Način pripreme

Naš doručak ćemo započeti tako što mladi luk operemo i iseckamo, stavimo na tiganj koji već ima ulja u sebi luk da nam omekša.

Za to vreme očistimo bukovaču i isečemo na listove. Spojimo bukovaču sa lukom i propržimo 10 minuta.

Dok nam se bukovača sprema, umutimo jaja, sipamo brašno, jogurt, so i biber. Sa tiganja sklonimo sa strane bukovaču i sipamo smesu od jaja. poklopimo tiganj i čekamo dok se ne uhvati blaga korica.

Kad se uhvati korica bukovaču naspemo po omletu ravnomerno. Brzinski iseckamo pileća prsa i naspemo preko bukovače. Nakon minuta okrenemo omlet da se peče sa duge strane i pečemo 1 minuta.

Naš omlet sa bukovačom i pilećim prsima je spreman za serviranje i konzumaciju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: