Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Fusili sa bukovačom i pilećim mlevenim mesom

Fusili sa bukovačom i pilećim mlevenim mesom

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k3985
Fusili sa bukovačom i pilećim mlevenim mesom
Fotografije: Lenka
1 / 3
03/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
3
"Savršen spoj testenine, piletine i pečuraka. Uživajte!"

Potrebni sastojci

  • fusili - 300 g
  • bukovača - 100 g
  • pileće mleveno meso - 200 g
  • crvena paprika - 1 kom.
  • luk - 1 kom.
  • kobasica suva - 30 g
  • sremuš - 6 listova
  • brašno - 2, 5 s.k.
  • mleko - 700 ml
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje - 2 s.k.
  • maslac - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo ćemo da pripremimo sos, a dok se sos krčka skuvaćemo fusile.

U šerpu stavite ulje i sitno iseckan luk, prodinstajte luk 5 minuta, pa iseckanu crvenu papriku pomešajte sa lukom. Ostavite 5 minuta da se dinsta, a za to vreme pripremite bukovaču i isecite je na komade željene veličine.

Spojiti bukovaču sa ostalim povrćem pa dodajte maslac. Kad je bukovača skoro obrađena naspite pileće mleveno meso, iseckanu kobasicu i dodajte začine. Dinstajte i mešajte 5 minuta, pa dodajte iseckan sremuš.

Pospite brašnom, brzo promešajte i prelijte mlekom. Kuvati u stalno mešanje 15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ivana Mirković
Ivana Mirković
Hvala u ime svih ljubitelja bukovaCe :D
03.04.2021 15:49
1
Prikaži sve komentare