Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Teleća čorba»Teleća čorba sa bukovačom

Teleća čorba sa bukovačom

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Teleća čorba sa bukovačom
Fotografije: Lenka
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Ručak bez čorbice i nije neki ručak!"

Potrebni sastojci

  • bukovača - 300 g
  • teleći but - 250 g
  • luk - 1 kom.
  • šargarepa - 1 kom.
  • beli luk - 2 čena
  • maslac - 2 s.k.
  • kocka za supu - 1 kom. od povrća
  • biber
  • kurkuma - 1 k.k.
  • peršun
  • voda - 2 l
  • brašno - 1 s.k.
* merne jedinice

Način pripreme

Recept počinjemo tako što sitno iseckamo crni i beli luk, kao i šargarepu. Maslac bacimo na dublji tiganj, sipamo iseckano povrće, i dok čistimo bukovaču ostavimo da se dinsta.

Bukovaču iseckamo na listiće i dodamo povrću. Dok nam se bukovače dinstaju pripremamo meso, koje ćemo sitno iseckati na komadiće.

Meso spojimo sa ostatkom sastojaka u tiganju, pa posolimo i pobiberimo. Ostavimo da se dinsta 10 tak minuta, pa pospemo brašnom, brzo promešamo, nalijemo vodu, ubacimo kocku za supu i ostavimo da se kuva 30 -40 minuta.

Pred kraj dodajemo peršun i kurkumu. Servirajte toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: