Način pripreme
Da biste napravili meso od pilećih grudi, sočno i pikantno, definitivno treba da ga servirate sa sosom i da koristite mnogo začina.
Predlažemo vam jednostavan recept za pileće rolnice sa nežnim fileom od pilećih grudi, punjene sirom, pečurkama i biljkama. Ako želite smelo dodajte šljive ili trešnje. Tako jelo dobija notu ekstravagancije.
Za punjenje pilećih rolnica prvo istucajte pileće grudi, da budu malo pljosnate i blago pospite solju i biberom sa obe strane. Isecite pileće grudi iznutra nožem, tako da se njihova veličina duplo poveća.
Isecite pečurke na sitno.
Isecite luk na veoma sitno, zapržite.
Odmah nakon što se luk zarumeni, stavite pečurke. Zapržite dok sva tečnost ne ispari.
Iseckajte peršun i mirođiju.
Pomešajte sir, povrće i pečurke. Rasporedite zrnasti senf preko mesa.
Rasporedite smesu od sira, pečuraka i povrća. Isecite voće, ako odaberete varijantu sa njim i rasporedite preko nadeva.
Uvijte meso kao rolnice i fiksirajte krajeve čačkalicama. Da bi rolati dobili čvršći oblik mogu da odstoje u zamrzivaču deset minuta.
Poređajte pileće rolnice u posudu za pečenje. Prelijte mlekom i pavlakom pileće rolnice, dodajte nekoliko čeri paradajza, ako želite da dobiju boju.
Dodajte marinirane pečurke, 250 g, po želji. Koju god varijantu da odaberete biće ukusan sos i sočne rolnice!
Stavite u rernu na 220 stepeni na 25 minuta.
Servirajte sočne pileće rolnice vruće sa blitvom ili drugim povrćem.
Dekorišite po vašem ukusu!
Nek vam je slatko!