Način pripreme
Brokoli se podeli na ružice, pečurke se iseckaju na kriškice, beli luk se isecka, spanać se opere i namoči, tofu se seče na kockice.
U tiganju se zapeče susam.
Na malo zagrejanog ulja se proprži mladi luk i pečurke i nakon što malo omekšaju, dodaje se beli luk i brokoli. Kuvaju se uz mešanje otprilike 5 minuta dok brokoli ne omekša.
Posoli se blago i dodaje se spanać. Kuva se određeno vreme uz mešanje dok spanać ne omekša.
Za to vreme se skuvaju pirinčane špagete prema uputstvima na pakovanju i ocede se. Dodaju se u gotovo povrće zajedno sa tofu sirom.
Svi sastojci za sos se zajedno pomešaju i meša se dok ne postane homogeno. Sipa se u špagete i dobro se izmeša kako bi se sve dobro izmešalo.
Prilikom serviranja posipa se zapečenim susamom.
Pirinčane špagete sa brokolijem, spanaćem i pečurkama su gotove.