Krambl sa trešnjama i ovsenim pahuljicama
bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Krambl»Krambl sa trešnjama i ovsenim pahuljicama

Krambl sa trešnjama i ovsenim pahuljicama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Krambl sa trešnjama i ovsenim pahuljicama
Fotografije: Iliana Balkanska
22/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije6
"Hrskava korica krambla je garantovana, kao i njegov veličanstveni ukus - nek vam je slatko"

Potrebni sastojci

  • trešnje - 500 g
  • šećer - 50 g
  • kukuruzni skrob - 10 g
  • sok od limuna - 20 ml
  • so - 1 prstohvat
  • Za krambl
  • brašno - 80 g
  • ovsene pahuljice - 80 g
  • smeđi šećer - 100 g
  • so - 1 prstohvat
  • maslac - 80 g, hladan, isečen na kocke
  • kora limuna - od 1 limuna
  • Dodatno
  • maslac - za mazanje posude za pečenje
  • prezle - 1 kašika, za posipanje posude
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna se zagreva na 180 stepeni.

Trešnje isečene na polovine se pomešaju sa šećerom, skrobom, sokom od limuna i solju. Promešaju se i sipaju u posudu za pečenje, namazanu maslacem i posutu prezlama.

Svi sastojci za krambl se stavljaju u posudu. Rukama se oforme maslac mrvice, koje se raspoređuju preko voća.

Posuda se pokriva aluminijumskom folijom i kolač se peče 30 minuta. Folija se sklanja i krambl se zapeče još 25-30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: