Pečena bundeva sa orasima i smeđim šećerom
bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Pečena Bundeva»Pečena bundeva sa orasima i smeđim šećerom

Pečena bundeva sa orasima i smeđim šećerom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Pečena bundeva sa orasima i smeđim šećerom
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 4
22/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno60 min.
Porcije9
"Proleće, leto, jesen, zima, mesta za omiljenu pečenu bundevu će uvek biti"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 9 srednjih parčića
  • orasi - 2/3 šolje, seckani
  • smeđi šećer - za posipanje, kristal
  • cimet - za posipanje (po želji)
  • voda - 1 cm u posudi
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo bundevu na ne mnogo velike parčiće.

Operemo ih (važno je sa spoljašnje strane - koru), poređamo ih u posudu za pečenje i sipamo 1 prst vode pokrivajući joj dno.

Pečemo na 250 stepeni dok ne omekša (svaka sorta bundeve je gotova za različito vreme) i dok se ne prepeče korica, a malo pre nego što je gotova, posipamo preko parčića namrvljene orahe i smeđi kristal šećer.

Nakon što se i oni zapeku, i bundeva je dosta ispečena, izvadimo iz rerne ukusnu pečenu bundevu i po žleji posipamo sa malo cimeta.

I topla i hladna je ukusna!

Sjajna i nestandardna pečena bundeva sa orasima i smeđim šećerom!

Sjajnog ukusa!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: