Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Grickalice uz pivo»Pohovani čili karfiol iz rerne

Pohovani čili karfiol iz rerne

Asya ZaevskaAsya Zaevska
Kuvar
13133670
Pohovani čili karfiol iz rerne
Fotografije: Asya Zaevska
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Toplo predjelo, koje će otvoriti apetit još više - pohovani čili karfiol"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 1 srednja glavica
  • brašno - 1/2 šolje
  • voda - 1/2 šolje
  • žumanca - 1 komad
  • kravlji maslac - 1 supena kašika
  • beli luk - 2 čena
  • soja sos - 1 supena kašika
  • med - 1 kašičica
  • čili sos - 3 supene kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Iskidajte karfiol na ružice.

U posudi pomešajte brašno, so, vodu i žumance - treba da dobijete gustu kašu. Potopite i namažite ružite sa njom, nakon toga ih poređajte ui pleh, obložen papirom ua pečenje.

Pecite karfiol iz rerne, prethodno ugrejanoj na 160 stepeni 30 minuta.

Rastopite masalc na umerneoj vatri. U njega dodajte prethodno iseckane čenove belog luka. Ostavite 30 sekundi i dodajte med, čili sos i soja sos. Promešajte i skinite sa vatre.

Čim izvadite pohovani karfiol iz rerne, prelijte pikantnom smesom. Dobro promešajte da sve ružice mogu da se potope u smesu.

Da bi efekat bio još bolji, servirajte pohovani čili karfiol iz rerne sa jednim ili nekoliko odomaćih ljutih papričica!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: