Način pripreme
Žičanom mutilicom promešamo temeljno nekoliko minuta jaja u velikoj posudi. Sipamo smeđi šećer i ostavljamo promešano da se rastvori (ako ima grudvica izmrvimo).
Oljuštimo i isečemo jabuke na kockice. Dodajemo ih zajedno sa cimetom, vanilom i uljem. Po želji možemo da učinimo kolač od jabuke raznovrsnim sa šakom izmrvljenih orašastih plodova. Ravnomerno sve mešamo sa integralnim brašnom dok ne postane homogeno.
Sipamo smesu u posudu za pečenje veličine oko 25 cm u praniku, koju smo namazalu šarlanom u posuli integralnim brašnom. Stavljamo da se peče na 180-200 stepeni oko 25-30 minuta.
Nakon što je gotov, sečemo kolač na 6-8 parčića i serviramo potpuno ohlađen i posut šećerom u prahu (pomoću sita ili fine cediljke).
Još ukusniji postaje, ako serviramo naš kolač sa integralnim brašnom i jabukama zajedno sa čašom sveže spremljenog smutija od jabuka!