Način pripreme
1. Rastvorite kvasac, šećer i oko 2 supene kašike belog brašna u mlakoj vodi. Pokrijte krpom i ostavite na toplom 7-8 minuta.
2. U posudi prosejte dve vrste integralnog brašna - na kraju će vam ostati delovi koji neće proći kroz sitno, njih prosto sipajte odozgo.
Napravite udubljenje i u njega razbijte jaje, odvojite pola žumanca za premazivanje na kraju. Stavite i ulje, so, kiselo mleko i nadošao kvasac.
3. Zamesite testo tako što dodate malo belog brašna dok ne dobijete glatku, srednje meku loptu. Prebacite je na brašnom posutu radnu površinu i mesite 5 do 10 minta.
4. Lepo namažite testo uljem i razvucite na relativno tanku koru. Rasporedite odabrani nadev ( ja sam stavite rendanu zrelu mocarelu, koja se topi i ostaje samo njen ukus).
5. Uvijte u čvrst rolat, isecite ga poprečno na 5 komada. Učvrstite ivice svakog da ne izađe nadev prilikom pečenja i uvijte u roščić.
6. Poređajte 5 roščića u pleh, obložen papirom za pečenje ili namazan. Ostavite razmak između njih. Ostavite da nadođe oko 1 sat ili dok se ne udvostruče (intregralno brašno ne nadolazi mnogo, imajte to u vidu).
7. Namažite nadošle roščiće žumancem, umućenim sa malo ulja i kapljicama vode. Po
želji pospite susamom. Stavite u hladnu rernu i uključite na 180 stepeni bez ventilatora. Pecite dok ne porumene - oko 28-30 minuta.
8. Nakon što ih izvadite iz rerne pokrijte čistom krpom 10-15 minuta.
Prijatno!