Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač od jabuke»Kolač sa jabukama i heljdinim brašnom bez glutena

Kolač sa jabukama i heljdinim brašnom bez glutena

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Kolač sa jabukama i heljdinim brašnom bez glutena
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Kolač sa jabukama bez glutena i bez kajanja"

Potrebni sastojci

  • heljdino brašno - 200 g
  • skrob - 30 g
  • jaja - 3 komada
  • jabuke - 3 komada
  • kravlji maslac - 100 g
  • šećer - 180 g, smeđi
  • cimet - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 8 g
  • limunov sok - 3 supene kašike
  • indijski orah - 1 prstohvat, izrendan
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremite jabuke, kako bi se dobro začinile. Ogulite ih i isecite na male komade. Pospite 1 kašičicom cimeta, prstohvatom izrendanog indijskog oraha i zalijte s 3-4 supene kašike limunovog soka. Dobro promešajte.

U postudu stavite kravlji maslac, koji je malo omeknuo na sobnoj temperaturi. Dodajte smeđi šećer i umutite mikserom da se dobije gladak krem. Dodajte jaja jedno za drugim, muteći mikserom.

U drugu posudu prosejte brašno, kormpir skrob, prašak za pecivo i prstohvat soli. U porcijama dodajte suvu smesu u krem od maslaca i jaja, mešajući kašikom. Na kraju u smesu dodajte i jabuke.

Tepsiju pravougaonog oblika 20/30 cm obložite papirom za pečenje. Ukoliko koristite okruglu, neka bude veličine od 22 cm. Sipajte smesu i pecite kolač sa jabukama na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni otprilike 25-30 minuta.

Drvenim štapićem proverite da li je gotovo. Ispečeni kolač sa maslacem i jajima izvadite i ohladite na rešetci. Pospite šećerom u prahu i gotov kolač isecite na kvadrate.

Kolač bez glutena 100%, veoma ukusan!

Neka vam je slatko sa Kolačem sa jabukama i heljdinim brašnom bez glutena!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: