Način pripreme
Prvo pripremite jabuke, kako bi se dobro začinile. Ogulite ih i isecite na male komade. Pospite 1 kašičicom cimeta, prstohvatom izrendanog indijskog oraha i zalijte s 3-4 supene kašike limunovog soka. Dobro promešajte.
U postudu stavite kravlji maslac, koji je malo omeknuo na sobnoj temperaturi. Dodajte smeđi šećer i umutite mikserom da se dobije gladak krem. Dodajte jaja jedno za drugim, muteći mikserom.
U drugu posudu prosejte brašno, kormpir skrob, prašak za pecivo i prstohvat soli. U porcijama dodajte suvu smesu u krem od maslaca i jaja, mešajući kašikom. Na kraju u smesu dodajte i jabuke.
Tepsiju pravougaonog oblika 20/30 cm obložite papirom za pečenje. Ukoliko koristite okruglu, neka bude veličine od 22 cm. Sipajte smesu i pecite kolač sa jabukama na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni otprilike 25-30 minuta.
Drvenim štapićem proverite da li je gotovo. Ispečeni kolač sa maslacem i jajima izvadite i ohladite na rešetci. Pospite šećerom u prahu i gotov kolač isecite na kvadrate.
Kolač bez glutena 100%, veoma ukusan!
Neka vam je slatko sa Kolačem sa jabukama i heljdinim brašnom bez glutena!