Domaće kiselo mleko

magi yordanovamagi yordanova
Početnik
32326
Domaće kiselo mleko
Fotografije: Mariela Hristova
2 / 5
25/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
1
"Odavno nismo sigurni šta nam se nudi u prodavnicama i volimo sami da pripremimo kiselo mleko!"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sveže mleko skuvajte i sipajte u teglu sa zatvaračem. Ostavite da se ohladi do temperature približno 40 C - proverite tako što ćete da držite mali prst u mleku slobodno.

U čašu odvojite 3-4 supene kašike svežeg mleka iz tegle i u njih dodajte kiselo mleko, koje treba da bude na sobnoj temperaturi. Pomešajte lepo i vratite u teglu, dobro mešajte da može ravnomerno da se rasporedi.

Zatvorite poklopcem dobro i uvijte u vuneno ćebe ili deblju zimsku odeću.

Ostavite da stoji 4 sata na toplom, dok kiselo mleko ne postane gusto. Nakon toga stavite u frižider da se stegne.

Domaće kiselo mleko može trajati 3-4 dana ako se drži u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: