Briselska pašteta

EfrosiaEfrosia
Džedaj
51715211201
Briselska pašteta1 / 2
26/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
8
"Probajte ovaj originalni recept za briselsku paštetu i nakon toga uživajte u njoj sa hrskavim brusketima"

Potrebni sastojci

  • piletina - 1 malo pile
  • slanina - 200 g
  • svinjetina - 500 g
  • korenasto povrće - 1/2 kašičice mešavina začina
  • brendi - 3 kašike
  • lovorov list - 1 komad
  • slanina - 12 komada
  • majčina dušica - 1/2 stabljike
  • mast
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite belo meso sa pileta. Preostalo meso sameljite 2 puta u mašini za mlevenje mesa sa svim sastojcima - slaninom, svinjetinom, korenastim povrćem, brendijem, biberom i sve propustite kroz cediljku.

Promešajte smesu kašikom dok ne dobijete gustu kašu. Stavite nasečene komade slanine na dno kalupa za pečenje.

Stavite lovorov list, majčinu dušicu i sipajte polovinu pripremljenog mlevenog mesa. Pokrijte tankim kriškama pilećeg belog mesa i listovima slanine. Odozgo rasporedite preostalu smesu mlevenog mesa. Ponovo prekrijte tankim listovima slanine i pritisnite dobro.

Poklopite posudu u ubacite briselsku paštetu da se peče u slabo zagrejanoj rerni na 2 sata. Pečenu paštetu pokrijte krpom. Pritisnite je nekom težinom i ostavite da stoji 12 sati.

Prema originalnom receptu, briselska pašteta se poslužuje prelivena istopljenom mašću, ali ko to ne želi, može da preskoči ovaj korak.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: