Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pašteta»Pašteta od vrganja

Pašteta od vrganja

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Pašteta od vrganja
Fotografije: Ivelina
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Domaća pašteta od vrganja koju jedva čekamo da probamo"

Potrebni sastojci

  • vrganji - 500 g, pečurke
  • maslac - 100 g
  • maslinovo ulje - 50 g ili ulje
  • lovorov list - 2 lista
  • beli luk - 1 čen
  • belo vino - 1 šolja
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Pažljivo očistite pečurke. Nakon toga nožem uklonite donji deo stabla i istružite ih kako biste skinuli zemlju.

Nakon toga vlažnom krpom počnite da trljate celu pečurku, kada ste dobro očistili , uklonite kapicu sa stabla i isecite na komade.

Priprema paštete od pečuraka vrganja.

Stavite vrganje da se pažljivo preprže sa belim lukom i lovorovim listom u ulju ili maslinovom ulju, tako što kuvate na slaboj vatri i prekrivenom tiganju otprilike 30 minuta, pazeći i okretajući ih s vremena na vreme.

Posipajte vinom s vremena na vreme i ostavite ga da ispari. Dodajte so i biber.

U međuvremenu istopite maslac u drugoj šerpi, pazeći da ne počne da se zapržava.

Dodajte maslac u pečurke i ostavite da se vrganji začine, nakon čega skinite sa vatre i ostavite da se smesa ohladi. Stavite smesu u blender ili pasatorom sameljite aromatičnu paštetu od pečuraka.

Kada smesa postane dovoljno kremasta i homogena, stavite je u teglicu. Ostavite da odmori na 2 sata u frižideru, nakon čega poslužite paštetu od vrganja sa brusketima, krutonima ili prosto kriškom omiljenog hleba.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: