Način pripreme
Pažljivo očistite pečurke. Nakon toga nožem uklonite donji deo stabla i istružite ih kako biste skinuli zemlju.
Nakon toga vlažnom krpom počnite da trljate celu pečurku, kada ste dobro očistili , uklonite kapicu sa stabla i isecite na komade.
Priprema paštete od pečuraka vrganja.
Stavite vrganje da se pažljivo preprže sa belim lukom i lovorovim listom u ulju ili maslinovom ulju, tako što kuvate na slaboj vatri i prekrivenom tiganju otprilike 30 minuta, pazeći i okretajući ih s vremena na vreme.
Posipajte vinom s vremena na vreme i ostavite ga da ispari. Dodajte so i biber.
U međuvremenu istopite maslac u drugoj šerpi, pazeći da ne počne da se zapržava.
Dodajte maslac u pečurke i ostavite da se vrganji začine, nakon čega skinite sa vatre i ostavite da se smesa ohladi. Stavite smesu u blender ili pasatorom sameljite aromatičnu paštetu od pečuraka.
Kada smesa postane dovoljno kremasta i homogena, stavite je u teglicu. Ostavite da odmori na 2 sata u frižideru, nakon čega poslužite paštetu od vrganja sa brusketima, krutonima ili prosto kriškom omiljenog hleba.
Neka vam je slatko!