Način pripreme
Umutite u blenderu keks i bademe da postanu mrvice. Istopite tamnu čokoladu na pari i ostavite da se ohladi.
Istopite maslac i njime namažite kalup za pečenje kolača i stavite u frižider da se kalup ohladi.
Preostali maslac umutite sa šećerom u penu. Dodajte narendanu koru jedne pomorandže i jaja jedno po jedno.
Nakon toga dodajte i samlevne u mrvice bademe, keks i kakao i nastavite da mešate u homogenu smesu. Na kraju dodajte i čokoladu, promešajte i stavite u kalup za pečenje.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni do 175 stepeni oko 35-40 minuta.
Iscedite sok od dve pomorandže. Nakon što se ispeče i ohlad, čokoladni kolač se seče na parčiće i preliva se sokom od dve pomorandže.
Preliveni kolač sam ukrasila tako što sam od kora pomorandže isekla oblik zvezda. One se ne konzumiraju, napravila sam ih zbog efekta, moja improvizacija.
Čokoladni kolač sa pomorandžama je gotov.