Način pripreme
Prvo napravite koru tako što razbijete jaja u posudi i dodate šećer.
Mutite mikserom otprilike 15 minuta. Smesa treba da bude veoma mekana.
Isključite mikser i dodajte so, vanilu i brašno u malim količinama, veoma pažljivo mešajući silikonskom špatulom.
Gotovu smesu za koru torte sipajte u tepsiju 16-26 cm tako što na dno stavite papir za pečenje ili premažete s malo ulje i posle pospete brašnom.
Ispecite koru u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25-30 minuta ili dok čačkalica koju zabodete ne bude suva.
Izvadite i ostavite da se ohladi, a zatim rasecite kroz sredinu na dve kore.
Napravite kutiju tako što isečete maslac u kockicama u posudu. Dodajte ostale proizvode i umesite meko testo sa maslacem. Uvijte u streč foliju i ostavite na 30 minuta u frižideru. Ohlađeno testo razvijte u pravougaonik debljine 5 mm. Isecite pravougaone komade sa veličinama:
4 komada - 3x23 cm
4 komada - 3x16 cm
Sakupite testo i ponovo razvijte, ali ovog puta sa debljinom od 3 mm. Isecite 8 komada sa veličinama 2.5x10 cm. Svaku traku prođite viljuškom i napravite blage razreze po dužini.
Poređajte u tepsiju, obloženu papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni na 20 minuta. Izvadite i ostavite da se u potpunosti ohladi.
Uzmite silikonsku četkicu, potopite u kakao tako što malo pre nego što bude gotova dodate maskarpone. Isključite i odvojte.
Sastavite ovu unikatnu voćnu tortu tako što stavite jednu koru na pravougaoni poslužavnik. Prelijte polovinom soka, stavite krem (možete da poređate malo voća), zatvorite drugom korom. Zalijte i nju i završite kremom.
Uzmite 8 komada trakica do 10 cm i stavite u svaki ugao po jednu tako što stavite malo krema u donji deo da se zalepi.
Ostale trake zalepite čokoladom koju ste prethodno istopili na vodenoj pari ili u mikrotalasnoj.
Ostavite tortu Gajba sa voćem u frižider na jednu noć da se stegne.
Dekorišite voćem po želji.