Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Sočni trouglići sa mesom

Sočni trouglići sa mesom

Ivana KitanovićIvana Kitanović
Šegrt
664813034
Sočni trouglići sa mesom
Fotografije: Ivana Kitanović
1 / 3
19/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
5
"Jedeš i ne brojiš - toliko su ukusni, sočni i hrskavi"

Potrebni sastojci

  • juneće mleveno meso - 300 g
  • crni luk - 1 veća glavica
  • beli luk - 2 čena
  • kore za pitu - 500 g
  • jaja - 3 kom.
  • jogurt - 50 ml, gusti
  • susam - 50 g, za posipanje
  • biljni začin - 1 kafena kašičica
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • ulje - za prženje i premazivanje kora
* merne jedinice

Način pripreme

Na 2 kašike ulja propržiti sitno seckani crni luk. Nakon 3-4 minuta dodati mleveno meso i sitno seckani beli luk. Kad bude gotovo, začiniti, promešati i ostaviti da se prohladi.

Susam propržiti, pa takođe ostaviti da se prohladi.

Kore iseći na 4 jednake trake. Za svaki trougao koristiti po 2 trake kora. Pre filovanja dodati 1 jaje u meso pa promešati da se sve sjedini. Prvu koru premazati mešavinom ulja i vode. Preko staviti drugu traku pa pri vrhu, sa jedne strane, staviti fil od mesa. Preklapati u trouglove celom dužinom kore.

Trougliće redjati u pleh obložen papirom za pečenje. Svaki trougao bogato premazati smesom od 2 jajeta, jogurta i malo soli.

Posuti susamom i peći oko pola sata na 190 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: