Način pripreme
Pomoću viljuške izgnječite dobro pečenu bundevu zajedno sa zaslađivačem, kardamonom i kokosovim brašnom.
Može da oformite loptice od smese, a možete i jednostavno da je zaravnite u posudi za pečenje postavljenoj papirom za pečenje.
Da biste spremili čokoladu, istopite kokosovo ulje i u njega dodajte med ili agavu, kakao i kokosovo brašno. Promešajte veoma dobro.
Prelijte sloj od bundeve, možete da to uradite na najrazličitije načine i dobićete najrazličitije rezultate:
- možete da oblikujet loptice od smese od bundeve i da ih prelijete;
- možete da napravite jedna sloj od bundeve i odozgo da prelijete čokoladom;
- možete da stavite malo čokolade na dno, da je ostavite u frižideru da se stegne 10-15 minuta, odozgo da stavite sloj od bundeve i skroz odozgo da prelijete preostalu čokoladu;
- možete da pomešate dve smese za kolač sa bundevom, bilo potpuno ili blago, kako procenite.
Čokoladni kolač sa bundevom čuvajte u frižideru.