Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Fusili sa piletinom i maslačkom

Fusili sa piletinom i maslačkom

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Fusili sa piletinom i maslačkom
Fotografije: Lenka
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Maslačak nije samo koristan, već je i veoma ukusan. Uverićete se kada probate ovaj recept."

Potrebni sastojci

  • fusili - 250 g
  • pileće meso - 200 g
  • listovi maslačka - 2 šolje, naseckani
  • beli luk - 4 čena
  • kajmak - 250 g
  • maslac - 50 g
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Za početak skuvamo fusile. Stavimo u šerpu vodu, malo je posolimo i kad voda provri, stavimo fusile da se kuvaju 7-8 minuta.

Staviti maslac da se otopi, te mu dodati iseckane listove maslačka i beli luk. Dinstati 5 minuta, pa sipati komade piletine.

Smanjiti vatru, posoliti i pobiberiti i ostaviti da se dinsta 10 do 15 minuta, do kad meso ne bude gotovo. Fusile procediti iz vode i nasuti ih u šerpu sa mesom. Svemu dodati kajmak i izmešati. Jesti dok je toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: