Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Fusili sa jagnjetinom

Fusili sa jagnjetinom

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Fusili sa jagnjetinom
Fotografije: Lenka
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
2
"Ovo je jedan od recepata kako možete da obogatite jeleovnik sa jagnjećim pečenjem koje vam ostane."

Potrebni sastojci

  • fusili - 250 g
  • jagnjeće pečenje - 200 g
  • kajmak - 150 g
  • grčki jogurt - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Ne bi verovali ali ova kombinacija je fantastična. Kad su slavlja, proslave i praznici većina nas peče jagnje i zanimljivo nam je kad se tek ispeče, ali ga vremenom izgustiramo. Ovo je jedan od recepata kako možete da obogatite jeleovnik sa jagnjećim pečenjem koje vam ostane.

Za početak stavimo vodu da provri, kako bismo skuvali fusile. Kad voda provri stavite fusile da se kuvaju i smanjiti vatru na ringli. Kuvati fusile 10-ak minuta.

Procediti fusile, vratiti ih u šerpu, pa dopdati kajmak i mešati toliko dok se kajmak ne rastopi, pa tek onda dodati grčki jogurt. Sitno iseckamo jagnjeće pečenje i spojimo sa fusilima. Promešamo i serviramo u tanjire.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: