Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Kapreze sa cveklom i mocarelom sa bosiljkom

Kapreze sa cveklom i mocarelom sa bosiljkom

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k4985k418
Kapreze sa cveklom i mocarelom sa bosiljkom
Fotografije: Veselina Konstantinova
3 / 4
02/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Možda ste mnogo puta jeli klasičnu Kapreze salatu - sa paradajzom, ali probajte i ovu varijaciju sa cveklom - ima još više vitamina, a za neke će biti i ukusnija"

Potrebni sastojci

  • cvekla - 1 glavica
  • mocarela - 120 g sa bosiljkom
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • orasi - 4 - 5 komada, pečeni
  • so
  • maslinovo ulje - 2 - 3 kašike
  • sirće - 1 - 2 kašike
  • bosiljak - 2 - 3 lista, svež
  • paprika - 1 komad, crvena
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i oljuštite cveklu. Stavite je u ekspres lonac i skuvajte je. Gotovu cveklu ohladite i nasecite na kolutove.

Mocarelu isecite na kolutove.

Sklopite kapreze salatu, tako što ređate komad cvekle, pa komad mocarele. Pospite izgnječenim belim lukom.

Dodajte so po ukusu, kao i sirće i maslinovo ulje. Ukrasite pečenim orasima, komadićima crvene paprike i listovima bosiljka.

Salatu kapreze sa cveklom i mocarelom sa bosiljkom poslužite ohlađenu!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: