Način pripreme
Čaša je zapremine 250 ml.
Mikserom umutite meki maslac i 3 kašike šećera. Dodajte jaja i preostali šećer i ponovo umutite.
Dodajte redom proceđenu skuvanu kafu, ulje i vanilu. U njih postepeno dodajte prosejano brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom.
Zagrejte dok ne provru voda, šećer, vanila i kakao, mešajte dok se šećer ne istopi.
U malu posudu za pečenje sipajte polovinu vrućeg sosa. Izlomite keks na male parčiće i dodajte ih u smesu za kolač, promešajte pažljivo.
Sipajte ravnomerno smesu u sos (ne mešajući), odozgo sipajte i preostali deo sosa.
Stavite posudu u prethodno zagrejanu rernu na 190 stepeni i pecite oko 35-40 minuta. Ukusan i aromatičan puding sa kakao sosom.
Kolač-puding sa keksom, kafom i kakao sosom je gotov.