Način pripreme
Prvo se sprema testo. Za ovaj cilj hladni maslac se iseče na kocke i izmrvi se s brašnom dok se ne dobiju mrvice.
Napravite udubljenje i dodajte mlevene orahe, dva jaja i šećer. Mesite brzo testo, da se maslac ne istopi - inače će pita biti gnjecava. Zavijte testo u foliju i ostavite je 30 minuta na hladnom.
Namrvite keks na male parčiće i sipajte ih u posudu. Dodajte u njih mlevene orahe i šećer. Oljuštene i očišćene semenke kruški se seku na kocke veličine 1 cm. I one se dodaju u posudu.
Promešajte dobro. Odvojte trećinu testa. Preostalo testo se razvuče po dnu i zidovima kalupa za pitu veličine 26-28 cm.
Možete da ga razvučete rukama ili prethodno da ga razvijete oklagijom. Sipajte nadev preko osnove i zaravnite. Od preostalog testa isecite ivice da sa njima napravite pletenice preko pite.
Namažite odozgo žumancem (koristite četku) i pospite sa malo smeđeg šećera. Pecite pitu u vrućoj rerni 40 minuta ili dok ne dobijete lepu zlatastu boju. Ostavite da se ohladi i servirajte.