Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Uštipci»Pečene buhtle sa džemom od trеšanja

Pečene buhtle sa džemom od trеšanja

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5039k437
Pečene buhtle sa džemom od trеšanja
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 4
03/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Sjajna kombinacija, koja će naterati decu da sve pojedu za par minuta"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 250 g
  • kvasac - 20 g
  • šećer - 6 kašika
  • so - 1 kašičica
  • jaja - 2 komada (1 žumance je za mazanje)
  • maslac - 50 g, istopljen
  • vanila - 2 komada
  • brašno - 650 - 700 g
  • džem - 1 šolja, od trešanja
  • lešnici
  • seme maka
* merne jedinice

Način pripreme

U toplo sveže mleko se namrvi kvasac sa kašičicom šećera. Ostavljamo kratko da naraste. U brašnu se oformi udubljenje i sipa se kvasac, preostali šećer i so.

Dodaju se jaja, pri čemu se odvaja jedno žumance za mazanje odozgo i sve se dobro umuti viljuškom.

Na kraju se dodaju istopljeni maslac i tečna vanila, promeša se u lepljivu gustu kašu. Sipa se na radnu površinu posutu brašnom i zamesi se srednje meko testo.

Ostavlja se da raste na toplom. Kidaju se loptice testa, spljeskaju se dlanovima u maliu pogačicu i u sredinu se stavlja džem od trešanja.

Oforme se lotpice veličine jabuke i poređaju se u posudu za pečenje na papir za pečenje.

Ostavljaju se da narastu još 15-20 minuta i mažu se žumancem umućenim sa malo ulja. Posipaju se semenom maka.

Drškom kašike se oformi pažljivo malo udubljenje i probode se po jedan lešnik u svaku loptu. Rerna se zagreva na 170 stepeni.

Pečemo buhtle dok ne postanu zlataste, izvadimo i ostavljamo da se ohlade jer je džem vruć.

Jedemo sa uživanjem pečene buhtle sa džemom od trešanja!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: