Način pripreme
Vodu sipati u šerpicu i zagrejati. U mlaku vodu staviti kvasac i šećer i ostaviti da nadođe.
U činiji pomešati brašno, so, ulje i nadošli kvasac. Zamesiti glatko testo, a po potrebi dodati malo brašna ili vode. Ostaviti testo na toplom mestu da naraste.
Kada testo udvostruči svoju veličinu prebaciti ga na sto posut brašnom. Razvući testo oklagijom u obliku pravougaonika i iseći ga na kockice. Na svaku kockicu staviti po kašičicu pekmeza od kajsija.
Svaku kockicu umotati u lopticu. Margarin staviti u šerpicu i otopiti ga na umerenoj temperaturi. Svaku lopticu umočiti u margarin i rasporediti ih u pleh podmazan uljem i posut brašnom.
Ostaviti da još malo narastu, a rernu zagrejati na 200 stepeni. Buhtle peći dok ne porumene, pa ih prekriti krpom. Po želji se mogu posuti šećerom u prahu.
Prijatno uz posne buhtle sa pekmezom od kajsija!