Način pripreme
Napravite glazuru mešajući slatko od kajsija, kečap, soja sos, belo vino i ulje.
Zagrejte glazuru u posudi na ringli na umerenoj vatri dok se slatko ne istopi i smesa ne postane homogena. Ostavite glazuru da se ohladi.
U međuvremenu operite i osušite gornje pileće batake. Začinite solju i biberom sa obe strane. Stavite ih u posudu za pečenje. Prelijte batake glazurom, dobro ih uvaljajte sa svih strana.
Zapecite na 30 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, stavljajući prvo batake kožicom na dole.
Nakon 30 minuta okrenite batake i pecite još 25-30 minuta, s vremena na vreme prelivajući glazurom.
Ako se glazura od kajsija mnogo zgusne dok se pile peče možete da dodate malo vode. Poslednjih 10 minuta pečenja dodajte isečene sveže kajsije na parčiće i dopecite.