Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Francuski baguette»Bageti sa speltom i pirinčanim brašnom

Bageti sa speltom i pirinčanim brašnom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
488952k
Bageti sa speltom i pirinčanim brašnom
Fotografije: Maria Bojilova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Zdravi bageti sa speltom za svaki dan i svaki obrok - preporučujemo oberučke"

Potrebni sastojci

  • brašno od spelte - 200 g
  • pirinčano brašno - 250 g
  • jaja - 2 komada
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • kiselo mleko - 200 g
  • maslinovo ulje
  • so - 1/2 kašičice
  • šećer - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno od spelte i pirinčano brašno se pomešaju veoma dobro u posudi.

Dodaje se prašak za pecivo. Promeša se veoma dobro.

Jaja se mute u penu i dodaje se kiselo mleko, so i šećer. Promeša se.

U posudi s brašnom se pravi udubljenje i sipa se smesa.

Zamesi se meko testo koje se ne mesi mnogo, jer ova brašna ne traže dugo mešenje.

Ruke se mažu maslinovim uljem.

Testo se podeli na 4 dela. Od svakog dela se oblikuju bageti i stavljaju se na papir za pečenje u posudu sa rupicama.

Peče se 30 minuta na 160 stepeni.

Kada se izvade iz rerne uvijaju se krpom 10 minuta. Bageti sa speltom i pirinčanim brašnom su gotovi.

Recept je pogodan za ishranu po krvnim grupama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: