Pržene jagnjeće brizle

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Pržene jagnjeće brizle
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
18 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
43 min.
Porcije
2
"Pospite ove fantastične jagnjeće brizle biberom i percima mladog luka. Poslužite ih dok su tople"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće brizle - 500 g
  • sirće - 1 kašika
  • mladi luk - 2 struka
  • mladi beli luk - 2 struka
  • nana - 1 - 2 prstohvata
  • biber - 2 prstohvata, mleven
  • maslac - 50 g
  • ulje - 2 kašike
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeće brizle su delikates, koji zaslužuje posebnu pažnju. One su mekane, nežne i veoma ukusne, a najviše odgovaraju za meze uz pivo ili vino.

U ovom receptu za meze uz pivo, predstavljamo vam brizle pržene u maslacu.

Prvi i najvažniji korak kako biste pripremili brizle za jelo je da ih operete i da uklonite bele delove od njih. Ti beli delovi su masnoća i veoma fine opne i jednostavno ih izvucite da ih uklonite. Na nekim mestima možete pronaći i zgrudvanu krvi, koju takođe treba da uklonite.

Očišćene jagnjeće brizle stavite u veliku posudu sa hladnom vodom u koju ste prethodno sipali kašiku sirćeta ili soka od limuna.

Ostavite ih da odstoje 1 sat i kasnije ih ocedite.

Nako ovog tretmana možete odmah pripremati brizle, ali se preporučuje da ih na kratko blanširate. Prokuvajte vodu i u vreloj vodi zadržite brizle na minut-dva.

Izvadite ih rešetkom ili ih prebacite u cediljku. Lagano ih posolite i pospite biberom.

Ulje zagrejte u tiganju i pržite brizle dok lagano ne porumene. Smanjite vatru, dodajte maslac i pržite ih u dubokom ulju.

Dodajte sitno naseckani mladi beli i crni luk, kao i nanu i pržite dok povrće ne omekša i dok brizle ne budu gotove - oko 15 minuta, u zavisnosti od toga koliki su komadi brizli.

Ako ima potrebe, dodajte još malo ulja, kako bi sprečili da maslac izgori.

Pržene brizle poslužite tople, pospite ih biberom i svežim percima mladog luka.

Uživanje za čula su ove pržene jagnjeće brizle!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: