Način pripreme
Umutite belanca sa šećerom, sokom od limuna i prstohvatom soli. Treba da dobijete gust i gladak mereng i zbog toga je najbolje da mutite na pari na slaboj temperaturi najmanje 4 minuta, a nakon tog vremena smesu možete skloniti sa pare i da nastavite mućenje još 4 minuta.
U blenderu sameljite orahe i urme. Ako su urme mekše, možete da ih meljete odvojeno, da se smesa ne bi ovlažila i da ne bi orasi postali zrnasti.
Polako promešajte dve smese ujednačenim pokretima.
Napunite vreću smesom i špricajte nežne orasnice na pleh, pokriven papirom za pečenje.
Pecite kolače sa orasima na 150 stepeni oko 15-20 minuta, ali ih pratite kroz staklo rerne, da ste se rukovodili bojom. Vreme pečenja zavisi od veličine i debljine orasnica. Kada isključite rernu, ostavite orasnice unutra dok se ne ohlade. Na taj način će postati hrskave i topiće se u ustima kao slatke puslice.
Prijatno uz ove nežne orasnice sa urmama!