Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Orasnice»Nežne orasnice sa urmama

Nežne orasnice sa urmama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Nežne orasnice sa urmama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
6 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
20
"Izvolite ovaj recept za nežne orasnice sa urmama, koje se prosto tope u ustima"

Potrebni sastojci

  • orasi - 180 - 200 g
  • belanca - 4 komada, od većih jaja
  • šećer - 200 g
  • urme - 40 g, bez koštica
  • sok od limuna - 4 kapi
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite belanca sa šećerom, sokom od limuna i prstohvatom soli. Treba da dobijete gust i gladak mereng i zbog toga je najbolje da mutite na pari na slaboj temperaturi najmanje 4 minuta, a nakon tog vremena smesu možete skloniti sa pare i da nastavite mućenje još 4 minuta.

U blenderu sameljite orahe i urme. Ako su urme mekše, možete da ih meljete odvojeno, da se smesa ne bi ovlažila i da ne bi orasi postali zrnasti.

Polako promešajte dve smese ujednačenim pokretima.

Napunite vreću smesom i špricajte nežne orasnice na pleh, pokriven papirom za pečenje.

Pecite kolače sa orasima na 150 stepeni oko 15-20 minuta, ali ih pratite kroz staklo rerne, da ste se rukovodili bojom. Vreme pečenja zavisi od veličine i debljine orasnica. Kada isključite rernu, ostavite orasnice unutra dok se ne ohlade. Na taj način će postati hrskave i topiće se u ustima kao slatke puslice.

Prijatno uz ove nežne orasnice sa urmama!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: